LCATM tanca el 2016 empoderant a la societat amb coneixement en pro de la convivència i la cohesió social.

LCATM tanca el 2016 empoderant a la societat amb coneixement en pro de la convivència i la cohesió social.

 

Amb l’eslògan “Ciència Km. 0, del laboratori al teu barri sense intermediaris!” La Ciència al teu Món (LCATM), junt amb científics col·laboradors de l’Institut de Biologia Evolutiva (IBE), han portat a terme durant el darrer mes de desembre quatre sessions del cicle de tallers científics i participatius “Ciència i Convivència: comprendre el nostre entorn per sobreviure en una societat canviant” (CiC).


Amb els eixos d’acció de promoció de la cultura científica, àmbit sociocultural i participació i interacció ciutadana, els tallers de CiC han posat el coneixement de frontera, la cultura i la creativitat a l’abast dels veïns del barri barceloní del Raval, en un entorn de relació social tan pròxim i conegut com ho són els seus centres cívics.

En aquesta edició de desembre, els tallers s’han realitzat als centres cívics del Casal dels Infants i el Casal Folch i Torres del Raval arribant a un públic nombrós i divers tant per edat (des dels 7 anys fins edats ben venerables) com per orígens o arrels socioculturals. Als tallers es van tractar temes com evolució, genòmica i la importància de la diversitat genètica en les poblacions, fomentant el plaer pel coneixement i la necessitat del mateix per formular criteris i opinions, una eina essencial per afavorir la comprensió,,les relacions socials i la convivència diària entre veïns.

Els tallers han comptat amb gran acceptació i una excel·lent valoració, tant per la qualitat dels seus continguts com per la seva atractiva i engrescadora proposta. Des de LCATM volem donar les gràcies al públic assistent i en especial als responsables, monitors i voluntaris dels casals involucrats per la seva acollida i recolzament a la proposta, en Marc Pascual i el Cristian Pacha (Casal dels Infants) i en Santiago Higuera (Casal Folch i Torres). Des de LCATM us comuniquem que ja estem treballant perquè durant aquest 2017 hi hagi pròximes edicions de Ciència i Convivència. Esperem arribar al teu barri, al teu districte i que, se’ns dubte, en pugueu gaudir!

La iniciativa ha esta possible gràcies al suport i finançament de l’Ajuntament de Barcelona, i al Laboratori de Genòmica Funcional i Evolutiva (@GonzalezLab_BCN) de l’IBE, a ambdós li fem arribar els nostres agraïments.

Redacció: Alicia Serrano (LCATM)

Related Posts