Papallones: la saviesa de la natura amb Roger Vila

Les papallones són una finestra per a estudiar i entendre la natura.

Així començava ahir Roger Vila, investigador del CSIC a l’IBE (Institut de Biologia Evolutiva), la segona de les conferències del cicle de divulgació científica “(Re)volució: Conquereix amb nosaltres les noves fronteres del coneixement”, organitzat per l’IBE (CSIC – Universitat Pompeu Fabra).

Roger Vila va contestar totes les preguntes dels assistents

Sota el títol “Papallones: la saviesa de la natura”, en Roger ha volgut apropar i així mostrar la importància de la seva recerca dintre del camp de diversitat animal i evolució a l’heterogeni públic que emplenava l’auditori del PRBB (Parc de Recerca Biomèdica de Barcelona). I, donat l’alt interès dels assistents reflectit en l’extens torn de preguntes, aquest objectiu ha sigut assolit amb gran èxit.

En Roger ens ha explicat les metodologies que utilitzen els científics per a identificar i classificar les diferents espècies de papallones, així com els passos que el seu grup, concretament, segueix per a estudiar l’evolució d’aquests animals.

En Roger explica als assistents la seva feina de camp arreu del món

En aquesta xerrada hem pogut conèixer la gran diversitat de formes i colors que mostren les papallones. Actualment existeixen quatre vegades més d’espècies de lepidòpters que de tots els vertebrats que habiten la Terra. I algunes de les famílies d’aquests insectes que volen als nostres cels avui dia van conviure amb els dinosaures ja fa més de 80 milions d’anys. Ens hem sorprès, també, en descobrir erugues amb aparença de serps o llimacs, així com la complexa ecologia de certes espècies, que arriben a parasitar formiguers sencers.

En Roger ens parla d'un dels experiments que es desenvolupen al seu laboratori.

Dimarts vinent a la tercera conferència del cicle “(RE)volució: Conquereix amb nosaltres les noves fronteres del coneixement” podrem seguir gaudint i aprenent de la recerca feta aquí prop de la mà de l’Iñaki Ruiz-Trillo, Desvelant el kit bàsic de la vida multicel·lular. Us esperem!

Redacció: Nestor Santiago
Galeria de fotos

Enllaços relacionats:

En busca de papallones per la Mediterrànea.
En busca de papallones per la Mediterrànea (SEGONA ENTREGA)

Related Posts