SEADANCE a CosmoCaixa: Demostra que pots mantenir el ritme de l’ecosistema marí.

Fitxer_001

Identifica, selecciona i balla! Sigues capaç de mantenir en equilibri a cop de ball l’ecosistema marí virtual Endinsa’t a descobrir les espècies microscòpiques que sostenen la xarxa tròfica marina: bacteris, flagel·lats, algues, ciliats, copèpodes… identifica qui té gana o qui està en perill imminent d’extinció i guanya la partida retornant l’ecosistema al seu equilibri a cop de moviment: balla per generar més bactèries o salta per alimentar algues o ciliats i estigues prepara’t per possibles atacs de meduses!

IMG_0909
El mini SeaDance va ser tot un èxit entre els més petits

L’Institut de Ciències del Mar (ICM) i La Ciència al Teu Món (LCATM) han presentat aquest cap de setmana (11 i 12 de juny) el “ SeaDance: keep the rythm” al Cosmocaixa de Barcelona, una proposta original i fresca per acostar-se al mar amb uns altres ulls aquest estiu. Els participants “capbussats” davant d’una pantalla virtual gegant amb microorganismes i organismes marins de les nostres costes tenen com a objectiu mantenir l’ ecosistema en equilibri durant tota la partida apaivagant les necessitats que van sorgint, i han de fer-ho a ritme de ball.

La proposta ha estat acollida amb una gran èxit i una elevada participació de totes les edats. Així mateix, ha permès sensibilitzar els participants del gran impacte que les nostres accions tenen sobre l’equilibri dels ecosistemes i ha ajudat a posar en relleu l’especial importància que microorganismes i petits éssers microscòpics tenen en la sostenibilitat dels mateixos.

Fitxer_007El dispositiu “Seadance” anava acompanyat de la possibilitat de conèixer i visualitzar els “microprotagonistes” de la partida tot enfocant mostres de mar reals amb els microscopis habilitats en la Sala PI del Cosmocaixa. Ha estat una ocasió única no tan sols per a que grans i petits experimentessin com a biòlegs marins la identificació d’alguns d’aquests microorganismes sinó també per compartir i gaudir de les explicacions de la mà dels científics i investigadors punters en aquest camp, com la Dra. Esther Garcés, investigadora principal del Grup d’Investigació sobre Processos Biològics Litorals de l’ICM. A tots ells, gràcies per mantenir el ritme!

Des de LCATM volem agrair un cop més a tots els col·laboradors i participants per mantenir el ritme creatiu i científic de propostes com aquesta: a Esther Garcés i tot l’equip de científics i investigadors de l’ICM que van apostar per aquesta iniciativa des d’un principi, als voluntaris i al públic participant. Gràcies al Cosmocaixa per la bona acollida i recolzament de l’activitat i a la Fundación Española para la Ciencia y La Tecnologia per fer-ho possible amb el seu finançament i suport.

Esteu atents a les pròximes dates:

Twitter/Faceboo/Instagram:

@LCATMon

@ICMCSIC

#SeaDance_ICM

Redacció:
Alicia Serrano (LCATM)

Galeria de fotos:
https://www.facebook.com/LCATMon/photos/?tab=album&album_id=1055497261197395

 

Related Posts