En Òscar ens narra el seu Science Trip

Viatge científic a Blanes

Per Òscar Niederstein

Vaig participar al Concurs de la Ciència al teu Món i vaig guanyar el premi a la proposta més creativa i original. Vaig estar molt content d’haver quedat el primer amb el vídeo del Pedrito, el gos del meu avi.

Un dels premis per haver guanyat el concurs va ser un viatge científic per mostrejar a l’Observatori Microbià de la Badia de Blanes (https://www.icm.csic.es/bio/projects/icmicrobis/bbmo) amb els investigadors de l’Institut de Ciències del Mar (CSIC).

Vam acordar amb el Pep Gasol, professor d’investigació del CSIC, que faríem la sortida el dia 5 de novembre. El dia d’abans va fer molt de vent i jo no tenia molt clar si al dia següent podríem anar a Blanes perquè sabia que si hi havia mala mar no podríem fer la sortida. Per sort, el dia 5 va ser un dia clar i solejat.

El Pep em va venir a recollir a casa a les 8:30 (Gràcies, Pep! Quin detall!) i vam  anar cap al laboratori a recollir el material i la resta de l’equip. Després vam marxar cap a Blanes. Tot va anar molt bé!   A Blanes, vam sortir amb la “Dolores”, una barca de pescadors.

Érem 5 a la barca: el pescador, el Pep, la Clara, el Tobias i jo (aquí la Clara feia la foto. Gràcies, Clara!)

Vam prendre mostres d’aigua i vam mesurar la temperatura, conductivitat, llum…. També vam  llençar la xarxa per recollir plàncton.  Va ser molt interessant!!!

Vaig fer algunes fotos amb la càmera FinePix REAL 3D W3 de FUJIFILM que també vaig guanyar al concurs de la Ciència al teu món.

Aquí em veieu fent les fotos
I aquest és el resultat.

I la meva càmera també fa uns vídeos magnífics. Aquí en teniu  de vídeo per a que veieu que vam fer..

En retornar a Barcelona  vam fer arribar les mostres als investigadors que les necessitaven per fer els anàlisi i vaig treballar amb alguns d’ells i vaig poder veure com fer anàlisi  amb el citòmetre de flux i com observar el  zooplàncton recollit amb lupa bionocular i com observar el fitoplàncton amb microscopi invertit, etc…….

Mireu un vídeo de què van fer amb l’aigua que vam portar

En Oscar fent d’investigador
El que més em va agradar va ser el microscopi electrònic. Em va semblar al·lucinant!!!!!
A mi si em preguntessin si  voldria tornar a repetir la experiència, diria que sí sense cap dubte. M’ha encantat!!!!!!  NO HO CANVIARIA PER RES.
Mireu quines fotos es pot fer!!!

 

 

 

 

 

 

 

 

Aquest premi ha sigut un luxe, perquè he viatjat en barca per la costa de Blanes, he après  com agafen mostres  els investigadors al mar i he entès la tasca que fan després al laboratori.

Gràcies a tots per donar-me el premi, per deixar-me que anés amb vosaltres a fer el mostreig i per explicar-me les vostres observacions i experiments!!!!!! Una salutació especial a La Ciència al teu món i al Pep per organitzar el meu primer, i espero que no l’últim, viatge científic.

Més fotos…

Related Posts