Com ja sabeu, LCATM acompanya a l’Andreu Fabregat Rossell en la seva preparació per a la cursa Costa Brava xtreme running, i aprofitem per mostrar-vos la importància de la ciència a l’esport.
Segona setmana d’entrenaments per la xtreme costa brava.
Aquesta setmana he sumat 60 quilòmetres i més de 6.000 metres de pujada per començar a agafar ritme a les cames. Toca agafar força a les cames. El dia 13 d’abril tinc el meu primer test per posar apunt l’extreme costa brava a la primera volta a Montserrat amb uns 50 quilòmetres i uns 3.500 metres de pujada.
Les sensacions comencen a ser bones, les cames ja no se’m cansen tant i la meva freqüència cardíaca esta baixant.
Què és la freqüència cardíaca?
La freqüència cardíaca s’expressa en pulsacions per minut (bpm). Hi ha diferents mètodes per mesurar la freqüència cardíaca, normalment aquesta pot ser mesurada a diferents punts del cos simplement pressionant amb el dit índex i el mitja en una artèria. La manera més adequada de fer-ho, però, és utilitzant un electrocardiograma que monitoritza la activitat elèctrica del cor mitjançant uns elèctrodes degudament col·locats en la superfície de la pell.
Existeixen diferents taules que, basades en la nostre freqüència cardíaca, ens donen una idea del nostre estat físic segons l’edat i el sexe. Per tal de poder comprovar el nostre estat físic, hem de determinar la nostre freqüència cardíaca en repòs. Per exemple, la meva freqüència cardíaca en repòs és d’unes 45 bpm. Tenint en compte la meva edat (26) entraria dins la categoria de atletes. En el cas de tenir una freqüència cardíaca en repòs de +85 tan per homes com per dones és sinònim que el nostre estat físic deixa molt que desitjar i potser ens hauríem de pensar en canviar d’hàbitats de vida més saludables.
Així que us animo a que entreu a la següent pàgina https://www.mundoatletismo.com/Site/atletismopopular/01d67c944b0dec402.html i feu la prova. A veure en quin estat físic us trobeu.
Redacció: Andreu Fabregat Rossell