Un Science Trip entre amics

El passat 6 de novembre els guanyadors del repte de LCATM en la categoria proposta més creativa en grup: Martí Piqueras, Sergi Càrdenas i Gemma Polo, van gaudir del Science Trip gràcies a L’institut de ciències del Mar.

 El repte LCATM consistia en preguntar als joves d’ESO: que volien i com la ciència els podria ajudar a aconseguir-ho?

Amb un dia espectacular i una temperatura per sortir d’expedició en vaixell, en Martí, Sergi i la Gemma van formar part l’equip científic de l’Institut de Ciències del Mar, en una sortida de recol·lecció de mostres en alta mar. El Science Trip va a estar liderat per la Biòloga Marina i oceanògrafa del ICM Maria Pascual, qui molt amablement, davant la fascinació dels nous membres de l’equip, va a explicar amb detall tots i cadascú dels passos i protocols que s’han de seguir en un mostreig de rutina, i també va a donar les instruccions de seguretat i va a assignar la tasques a la nova tripulació.

El mostreig va dura unes hores en el que en Martí, Sergi i la Gemma, van poder veure de cerca i també participar en la pesca de zooplàncton amb aparells molt interessants com la xarxa bongo, que per una part s’assemblava als instruments de percussions tropicals (Potser d’aquí el nom). Per caracteritzar les variables ambientals vam mesurar la temperatura i salinitat de la columna d’aigua i vam recollir aigua de tres profunditats per analitzar la concentració de clorofil·les, CN i material particulat en suspensió.

Una vegada vam tenir les mostres d’aigua i plàncton, vam fer una volta mes a la recerca de meduses i malgrat que no vam tenir molta sort perquè a hores d’ara no n’hi han moltes, el passeig va estar molt entretingut i en Martí i en Sergi, van a aprofitar per fer fotos i gravar vídeo per un petit documental que volen fer amb la productora d’audiovisual que han format, ja que volen dedicar-se a l’audiovisual en el futur. Després de veure el vídeo amb el qual van guanyar el concurs no m’estranyaria veure’ls al Discovery Channel en un parell d’anys.

Després a terra firm, als laboratoris de l’ICM es va filtrar l’aigua recollida i també vam mirar la mostra de zooplàncton viu.

Foto: Martí Piqueras

 

Va ser molt divertit, els nostres amics van aprendre moltes coses, i la gent del l’ICM van estar molt pendents de tot perquè els convidats s’ho passaran bé. Des de LCATM volem agrair a tot l’equip de l’ICM, als nostres guanyadors i a tots els participants del repte de LCATM per demostrar que la ciència és part del vostre món.

Per altra banda i també com part del premi, en Martí, Sergi i la Gemma van poder fer un curs d’iniciació al submarinisme a la Costa Brava gràcies a:

Enllaços relacionats:
Més fotos
Propostes guanyadores
En Òscar ens narra el seu Science Trip

Related Posts