¡Somos Arqueólogos!, Primer vídeo de la sèrie #BCN6000Años

¡Somos Arqueólogos!, Primer vídeo de la sèrie #BCN6000Años

És el primer de cinc testimonials audiovisuals que expliquen i promocionen el projecte de divulgació inclusiva “Barcelona 6000 años d’Historia“. Projecte liderat per Juan Gibaja, investigador del departament de l’Arqueologia de les Dinàmiques Socials de la Institució Milà i Fontanals del CSIC.

Aquest projecte té com a objectiu la inclusió i integració de col·lectius socials en risc d’exclusió com a persones de la tercera edat, immigrants i en aquest cas persones amb discapacitat, en el món de l’arqueologia. L’activitat de divulgació científica i cultural “Som Arqueòlegs!”, facilita als nois i noies amb síndrome de Down, poder gaudir de la ciència i l’arqueologia, participant d’una excavació en el jaciment neolític de les Guixeres de Vilobí.

Aquesta iniciativa, ha estat possible gràcies al finançament de la FECYT, i ha comptat amb la implicació i col·laboración de l’associació Down Catalunya, del Dr. Xavier Oms i el seu equip d’arqueòlegs/as de la Universitat de Barcelona, la Ciència al Teu Món que ha estat a carrec de la comunicació i divulgació científica del projecte i la productora Fruit Fly, Science Outreach.

Però sobretot, ha estat possible gràcies a l’entusiasme i interès tant dels nois i noies que van participar, així com el de les seves famílies.

Més sobre el projecte…
https://raval6000.blogspot.com.es/

Redacció: Roberto Torres, LCATM

Related Posts