#SeaDance_ICM

#SeaDance_ICM

Una finestra al món desconegut dels microorganismes marins.

En aquest joc, els protagonistes són els microorganismes que componen les xarxes tròfiques marines: el fitoplàncton (representat per les algues), responsable del 50% de la producció primària del planeta; el zooplàncton (representat per copèpodes, ciliats i flagel·lats), que ocupa una posició central a les xarxes tròfiques com a element clau de la depredació: i també els bacteris marins, els components més abundants del plàncton i responsables d’un gran percentatge del reciclatge del carboni de l’oceà.

Que és la biodiversitat marina?

 

Mitjançant l’observació, la interacció i l’experimentació, podràs adonar-te de la importància i complexitat de la diversitat dels microorganismes marins i les xarxes que formen, i a més ser conscient de les conseqüències que les seves accions tenen en la conservació de l’equilibri dels ecosistemes marins.

Com es juga?

Els jugadors hauran d’equilibrar un ecosistema marí virtual que respondrà als seus moviments i passos de ball, i que es veurà afectat per les decisions que es prenguin durant el joc.

“Si observes coneixes, si coneixes estimes i si estimes protegeixes”.
Jordi Sabater Pi

Amb SeaDance podràs adonar-te de la importància i les conseqüències de les teves accions en la conservació de l’equilibri dels ecosistemes marins.

 Com és #SeaDance_ICM  en viu?

A l’ l’Institut de Ciències del Mar (CSIC) fan recerca científica, busquen noves estratègies i solucions per afavorir la preservació i l’equilibri dels nostres ecosistemes marins, en harmonia amb les necessitats bàsiques de la nostra societat.

Informa’t a: https://www.icm.csic.es/en

Juga SeaDance a casa (Online)

Instruccions del joc:

 • Aquests microorganismes conformen una xarxa tròfica i cadascú té la seva funció, fixa’t bé com interactuen entre si. Qui té gana? qui menja a qui? qui necessita a qui? i qui ajuda a qui?
  • Vés al menú de dalt, i posa el punter (triangle blau) i selecciona “+ INFO!” per visualitzar el diagrama de la xarxa tròfica.

 • Selecciona un organisme a la vegada:
  • Vés al menú de dalt, i posa el punter (triangle blau) sobre l’organisme que vols crear i espera fins que el quadre es posi verd i quedarà seleccionat.

 • Posa la teva mà davant de la càmera web per controlar el moviment del punter.


 • Una vegada l’organisme està seleccionat, balla sense parar per generar el més microorganismes com el que has seleccionat, balla i crea organismes fins aconseguir l’equilibri de l’ecosistema marí!
 • Escolta ben la música, i veures que cada microorganisme té un loop musical i s’han de combinar entre ells.

Requisits de espai i ordenador:

 • Necessites un ordenador amb càmera web.
 • La càmera web ha de estar aproximadament al nivell del pit o la cintura, això dependrà de l’ alçada de qui este jugant.
 • La càmera web funciona com a sensor de moviment, quan el joc arranqui, et demanarà permís per accedir a la càmera web de l’ordinador. Digues que si.
 • Necessites espai. Vigila que no hi hagin mobles o persones que interfereixin entre tu i la càmera web.

Fixa’t bé!… les teves accions tenen conseqüències.

Vols saber més?

Els protagonistes de SeaDance
Que és una mar verda, una mar blava o una descàrrega de nutrients?