QUI SOM?

La Ciència Al Teu món, és un col·lectiu format per científics d’importants centres de recerca de Barcelona i professionals de la comunicació, la didàctica i el desenvolupament d’eines multimedia amb el compromís de fomentar la cultura científica en la societat a través de la promoció de valors com el pensament crític, el raonament i el respecte per l’evidència. Aquests valors no només son els pilars de la pràctica científica, sinó que també són fonamentals per a la construcció d’una societat analítica, justa, tolerant, amb perspectiva oberta i visió de futur.

A través del coneixement i l’evidència científica, a LCATM volem contribuir a la construcció d’una societat més justa, amb igualtat d’oportunitats i lliure d’estereotips. Una societat que permeti als seus joves aspirar a la realització personal i professional, independentment del seu gènere, origen o condició social.

Mitjançant accions directes adreçades al públic en general, i dinamitzades pels mateixos investigadors, LCATM vol posicionar el raonament, la ciència i el coneixement com a eina de progrés, i essencial per a la presa de decisions en el conjunt de la societat.

Les nostres accions estan orientades al públic en general, amb especial interès en joves de 12-16 anys. La nostra estratègia de comunicació posiciona la ciència com a resposta a les necessitats o inquietuds habituals entre els joves, establint punts en comú entre aquestes necessitats i els principis bàsics de la ciència: descobrir, innovar, desafiar, independència.

Que fem?

A LCATM dissenyem, desenvolupem, produïm i implementem continguts, materials i activitats per la divulgació i la promoció de la ciència en diversos àmbits:

  • Activitats presencials: Tallers, activitats participatives, xerrades, conferències, jornades científiques, educatives i de formació, congressos, trobades científiques i interdisciplinàries, exposicions temporals, instal·lacions.
  • Activitats virtuals i materials multimèdia: Aplicacions interactives, videojocs, jocs de manipulació, vídeos i documentals de comunicació científica, pàgines webs, materials i recursos educatius per a educació formal i informal.
  • Coordinació, promoció i dinamització de xarxes de col·laboració en l’àmbit nacional i internacional.
  • Desenvolupament, dinamització i promoció de continguts per divulgar i promoure la ciència.
  • Suport i assessorament en comunicació, divulgació i promoció de la ciència.
El nostre objectiu:

LCATM, té com a objectius empoderar a la societat amb coneixement i promoure l’evidència científica com a eina de cohesió social.
Trencar amb els principals estereotips socials erronis relacionats amb l’excel·lència científica: el paper de la dona en ciència, que la ciència és inaccessible i està allunyada de la societat.

Direcció científica    
Josefa González    
Investigadora Ramón y Cajal                                                 
Institut de Biologia Evolutiva
CSIC- Universitat Pompeu Fabra
josefa.gonzalez@ibe.upf-csic.es

Direcció creativa
Roberto Torres
Director Creatiu
Fruit Fly, Adaptive Science Outreach
rtorres@fruitfly.eu
www.fruitfly.eu

 

Amb el suport de:

         

Col·laboren: