Premis a la invenció 2014: Carrega el teu mòbil amb cada pas.

Cada cop de taló d’un excursionista allibera energia suficient per il·luminar una bombeta elèctrica. En lloc de perdre aquest poder, Matt Stanton, un enginyer i motxiller empedreït, ha creat una plantilla per la sabata que emmagatzema l’energia en forma d’electricitat. El dispositiu promet ser una millora respecte a les pesades i aparatoses fonts d’energia tradicional, com per exemple, els carregadors solars, que funcionen lentament o simplement no funcionen, depenent del clima.
Stanton va treballar estretament durant tres anys amb Hahna Alexander, col·lega i estudiant d’enginyeria de la Universitat de Carnegie Mellon, per crear el sistema de ” SolePower “. En lloc d’utilitzar piezoelèctric i altres ineficients i voluminosos mètodes per a la generació d’electricitat, la parella va optimitzar espai, utilitzant components similars als trobats en llanternes de mà. El resultat és una sola aproximadament de mida estàndard, desmuntable que pesa menys de cinc unces, inclòs un paquet de bateries i càrrega d’electricitat a través d’USB.

Hahna Alexander i Matt Stanton , creadors del dispositiu " SolePower "

La versió actual de ” SolePower “, que sortirà a finals d’aquest any, requereix una llarga caminada de 15 milles per carregar un telèfon intel·ligent. Però Stanton diu que la companyia està treballant per aconseguir un disseny que pugui carregar un iPhone després de menys de cinc quilòmetres de caminada i suportar unes 100 milions de petjades de desgast.

Com funciona:

1) Un eix de transmissió converteix l’energia dels impactes del taló en energia rotacional, impulsant uns rotors magnètics.

2) El moviment dels rotors indueix un corrent elèctric dins d’unes bobines de filferro.

3) L’electricitat viatja a través d’un cable en els cordons de l’usuari a un paquet de bateries de polímer de ions de liti.

Font: Popular Science

Traducció: LCATM

Related Posts