La festa de la ciència va ser tot un èxit

El cap de setmana del 15 i el 16 de Juny La ciència al teu món va celebrar la Festa de la Ciència i la Tecnologia al Parc de la Ciutadella. Els membres del nostre equip, científics de l’IBE (Institut de Biologia Evolutiva) van tenir l’oportunitat d’ensenyar als més petits (i al seus pares) el fenomen de la selecció natural.

Tots els grups que van entrar a l’Aula 6 de l’Edifici Verdaguer van passar una bona estona aprenent què són les mutacions i els mutants (com les tortugues ninjes), per què és important conservar la biodiversitat o per què fan servir els científics les mosques tan empipadores que sobrevolen les nostres cuines.

Tan el dissabte com el diumenge vam lluir el nostre vídeo:

Després del vídeo tothom va experimentar una metamorfosi al més pur estil Frank Kafka i grans i petits van desenvolupar antenes i ales per convertir-se en mosques. Aquests nous insectes van rebre a l’atzar tres mutacions que els hi atorgaven resistència a un ambient fred, un ambient calorós o un ambient ple de virus. Un dau de la fortuna va decidir la condició climàtica a la que vam sotmetre els participants. A mesura que l’ambient canviava més mosques anaven caient com a mosques. La pressió de la selecció natural eliminava als valents sense cap mena de remordiment. Al final del joc van sobreviure aquells qui van tenir la sort renéixer amb les tres mutacions diferents per a totes tres condicions ambientals possibles. Per tant, conclusió:conèixer la importància de la diversitat.

Va ser una jornada on vam aprendre tots, tant científics com nens i pares. Ens va sorprendre molt l’actitud participativa dels més petits i les seves ganes d’aprendre i jugar, però també ens va deixar bocabadats la cultura científica que alguns ja tenien, potser teníem un petit Darwin entre nosaltres. Des de La ciència al teu món volem agrair la vostra visita i us convidem a participar en les properes activitats que organitzem. Creiem que és important difondre la cultura científica perquè és una de les eines que tenim per interpretar què passa al món. Fins a la pròxima!

Redacció: Clara Alarcón Padilla

Related Posts