El Mediterrani recorregut per cel, mar i terra per entendre la diversitat a través de les papallones

En busca de papallones pel Mediterrani: 4a entrega

64 dies, 8 països, 18 illes, 6 mitjans de transport diferents: 10 vols en avió, 18 viatges en vaixell, tota 1 nit viatjant en tren, 4 vols en helicòpter, 3 illes explorades amb la scooter, milers de quilòmetres a la carretera amb 6 cotxes diferents i moltes etapes caminant. En total, més de 25.000 quilòmetres – Més de la meitat d’un viatge al voltant del món! 200 espècies de papallones i més de 4.000 espècimens recol·lectats, de les quals 50 espècies les he vist per primera vegada a la vida. Tot això reunit en innombrables records que van formar un gran estiu. Aquest és en resum el treball de camp que vaig fer al 2014!

Vaig fer 5 expedicions principals a les regions del Mediterrani i dels Balcans

1. Còrcega i Sardenya

Un viatge per buscar femelles de Pararge aegeria, per a un estudi relatiu als dos llinatges genètics diferents d’aquesta espècie, que es troben en cadascuna de les illes.

Període: 5-13 de maig

Equip: Leonardo, Roger, Vlad i jo

Fotografia: Roger Vila

 2. Grècia

En Vlad va guanyar una beca postdoctoral Marie Curie per a estudiar tota la fauna de papallones d’Europa. Vam començar la presa de mostres per al projecte a Grècia, on es troben moltes espècies o subespècies de papallones endèmiques.

Període: 18 – 31 de maig

Equip: Vlad i jo

Fotografia: Sylvain Cuvelier

3. Illes de la Toscana

L’objectiu d’aquest viatge era una conferència que vam organitzar en col·laboració amb el Parc Nacional de l’Arxipèlag Toscà i Legambiente, que tenia com a tema principal el barcoding de la fauna de papallones de les illes toscanes. També vam recollir mostres en 6 de les 7 illes de l’arxipèlag, incloent la menys accessible illa de Montecristo.

Període: 1 – 7 de juny

Equip: Leonardo, Roger, Vlad, Luca, Stefano, Ale i jo

Fotografia: Vlad Dinca

 4. Els Balcans

Una altra expedició per agafar mostres de papallones per al projecte europeu. Vam viatjar durant un mes per 5 països: S Romania, Sèrbia, Bulgària, Macedònia i Grècia.

Període: 18 de juny – 18 de juliol

Equip: Sylvain, Vlad i jo

Fotografia: Vlad Dinca

5. Pantel·leria, Illes Eòlies i Illes Àgates

Un últim viatge abans del final de la temporada d’aquest any, amb l’objectiu de completar el mostreig per a la meva tesi doctoral. Vam recollir mostres en set illes petites al voltant de Sicília, incloent la més remota Pantel·leria.

Període: 27 setembre – 7 octubre

Equip: Leonardo i jo

Fotografía: Leonardo Dapporto

Si vols saber més sobre les meves aventures, si us plau, segueix aquest blog per als propers posts més detallats sobre cada viatge.

Redacció: Raluca Voda
Edició i traducció: Mari Carmen Cebrián

 

Related Posts