La primera expedició a “Les noves fronteres del coneixement” ha estat un èxit!

Foto: Clara Alarcón Padilla

 

Ahir l’Institut de Biologia Evolutiva (CSIC-Universitat Pompeu Fabra) va oferir la primera conferència del cicle de divulgació científica “(RE)volució: Conquereix amb nosaltres les noves fronteres del coneixement” al Parc de Recerca biomèdica de Barcelona. Aquest cicle de conferències apropa al públic en general les 5 principals línies d’investigació de frontera que actualment s’estan desenvolupant a l’IBE.

L’inici del cicle no podia ser millor, amb en Ricard Solé presentant “Vides sintètiques: a les fronteres de l’evolució i la filosofia”, en una sala totalment plena. 
Amb un registre clar i molt proper, en Ricard Solé va explicar els últims avanços en el camp dels sistemes complexos i com entendre l’entramat de lleis que regeixen l’evolució ens permetrà anticipar-nos a esdeveniments futurs. Des de la fantasia de Mary Shelley a Frankenstein, fins a la realitat actual en què robots evolucionen el seu comportament fins a desenvolupar la capacitat de mentir com a estrategia per adaptar se millor al seu medi, o com la NASA fa servir programes informàtics que repliquen processos evolutius per dissenyar antenes.

Finalitzada la presentació d’en Ricard, una molt hetereogenea audiència conformada entre d’altres per docents, professionals, investigadors, i estudiants de diferents disciplines i edats, va interaccionar amb el conferenciant en un dinàmic i profitós torn de preguntes i respostes en el que van sortir tòpics tan diversos com política, ciència i economia entre d’altres i les possibles implicacions ètiques del coneixement exposat.

Ricard Solé contestant a les preguntes dels assistents. Foto: Clara Alarcón Padilla

Els comentaris dels assistents, la satisfacció dels organitzadors i la nostra satisfacció com a col·laboradors d’aquesta iniciativa de divulgació, ens motiven a animar-vos a participar el pròxim dimarts 22 d’octubre en la segona conferència del cicle: “Papallones, la saviesa de la natura” a càrrec de Roger Vila. En aquesta xerrada, tindrem l’oportunitat d’observar les papallones a través dels ulls dels investigadors, conèixer el seu món i descobrir com aquest interacciona amb el nostre.

Redacció: Roberto Torres

Related Posts