Cinquena i sisena setmanes d’entrenaments per la Xtreme Costa Brava

Aquesta setmana l’Andreu Fabregat ens parla dels seus entrenaments i ens dona la seva opinió personal sobre els embenats neuromusculars.

Després de la volta a Montserrat vaig tindre unes molèsties al genoll esquerra. Ara gràcies a la kinesio m’estic recuperant i ja torno a córrer.  Aquesta setmana he sumat 30 quilòmetres corrent, 5 quilòmetres nedant i 50 quilòmetres en bici. Aquest diumenge participo en el primer triatló de la temporada a blanes.

Què és el kinesio?

El kinesio és el nom popular de l’embenat neuro-muscular. Són tires de cotó amb un adhesiu que serveixen per tractar lesions amb una capacitat de estirar-se  fins a un 140% de la seva longitud original.

Van ser inventades al japó per un quiropràctic. I s’ha fet bastant popular entre els atletes a partir de les olimpíades de Pekin al 2008.

Algunes de les seves propietats són donar suport als músculs i les articulacions lesionades, reduir la fatiga muscular, inhibició del dolor i ajudar a la recuperació del múscul. Actuen corregint l’alineament dels músculs dèbils gràcies a les qualitats de tracció d’ aquest embenat.

Els detractors d’aquests embenats afirmen que l’única propietat que tenen es de fer un cert efecte placebo. A mi m’estan anant d’allò més bé, així que us aconsello a tots els investigadors que degut a estar tantes hores davant l’ordinador ens tendeix a fer mal el coll que us informeu i considereu fer-les servir.

Related Posts