Ciència i Convivència 2021: L’alumnat d’Impulsem visita l’exposició interactiva SeaSensations a l’Institut de Ciències del Mar

Ciència i Convivència 2021: L’alumnat d’Impulsem visita l’exposició interactiva SeaSensations a l’Institut de Ciències del Mar

L’alumnat del cicle formatiu d’hostaleria de la cooperativa d’inserció laboral Impulsem, mitjançant el programa de Ciència i Convivència, va tenir l’oportunitat, fa uns dies, de fer una visita guiada a l’exposició itinerant SeaSensations, acollida a l’Institut de Ciències del Mar (ICM– CSIC) i a les instal·lacions i laboratoris del mateix centre de recerca. 

El personal investigador del grup de Processos biològics litorals, liderat per la investigadora Esther Garcés, la directora científica de la exposició SeaSensations, va ser l’encarregat de mostrar a l’alumnat les instal·lacions i endinsar-los a l’increïble món dels microorganismes marins a través dels mòduls interactius de l’exposició.

SeaSensations, dissenyada per l’associació LCATM i l’ICM-CSIC, és una proposta interactiva, multisensorial i immersiva que pretén apropar al públic general la immensitat, la diversitat i les particularitats de l’univers dels microorganismes 

marins a través de la manipulació i comparació de models de microorganismes amb elements quotidians com a referència. 

La finalitat de l’exposició és convidar a la societat a explorar nous paradigmes en microbiologia marina, obrir una porta a un univers invisible i pràcticament desconegut, i posar a l’abast de tots els ciutadans, les investigacions sobre aquests microorganismes que es duen a terme als laboratoris de l’ICM-CSIC, centre líder internacionalment en investigació marina.

La col·laboració entre l’associació LCATM i Impulsem es va originar mitjançant les sessions de Ciència i Convivència. Impulsem porta diversos anys sol·licitant per als alumnes els tallers cientifico-socials i participatius de Ciència i Convivència. Aquest estret vincle entre les dues entitats ha fet que diferents grups d’estudiants d’Impulsem participessin activament en la creació dels mòduls i el mobiliari de l’exposició SeaSensations.

La visita la va organitzar el grup de Processos biològics litorals de l’ICM i l’associació de divulgació científica LCATM, i també forma part de les activitats del programa de Ciència i Convivència que compta amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona. L’exposició SeaSensations compta amb la col·laboració de la Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia – Ministeri de Ciència i Innovació (FECYT) i la participació activa de l’Associació de Discapacitat Visual de Catalunya, la cooperativa d’inserció laboral Impulsem, l’Ajuntament de la Ametlla de Mar, i l’empresa d’educació ambiental serveis marins Plàncton.  

Related Posts