Ahir a #REvolucioIBE, vam conquerir el kit bàsic de la vida multicel·lular

Cicle (Re)volució de l’Institut de Biologia Evolutiva. Iñaki Ruiz-Trillo explica Revelant el kit bàsic de la vida multicel·lular al l’auditori del PRBB

 

Ahir al PRBB, malgrat la pluja que ens va anunciar la imminent arribada de l’hivern, en IñaKi Ruiz-Trillo va protagonitzar Revelant el kit bàsic de la vida multicel·lular, tercera conferència del cicle “(Re)volució: Conquereix amb nosaltres les noves fronteres del coneixement”.

En una tessitura molt propera i amena, en Iñaki ens va a explicar l’origen i el procés evolutiu dels organismes multicel·lulars. També, vam tenir l’oportunitat de conèixer des de molt a prop el treball de recerca que en Iñaki du a terme amb el seu equip d’investigació a l’Institut de Biologia Evolutiva a Barcelona en col·laboració amb altres també reconeguts centres d’investigació arreu del món.

Els temps es va fer curt escoltant i assimilant la informació i el coneixement que en Iñaki va tenir la gentilesa d’oferir-nos de manera tan clara i assequible. Conceptes aparentment tan complexos com el reciclatge de gens i l’origen de la multicel·lularitat, van quedar perfectament explicats, i ens vam quedar amb la satisfactòria sensació de tornar a casa amb la maleta plena de regals, en aquest cas coneixement. Dades tan interessants com que el pas d’organismes unicel·lulars a organismes multicel·lulars s’ha produït de forma independent unes 20-25 vegades al llarg de l’evolució de la vida al nostre planeta, o que els fongs són més propers als animals que a les plantes. I en el cas de què n’hagués quedat algun dubte, en Iñaki va interaccionar amb els assistents en un dinàmic i proper torn de preguntes i respostes.

Us animem a aprofitar l’oportunitat única que ofereix l’IBE  a través d’aquest cicle conferències, d’interaccionar amb els protagonistes de la ciència de frontera que es fa a casa, i ser part d’aquesta iniciativa que té com a propòsit, ser només el principi de tot un esforç d’apropar aquest coneixement a la societat i viceversa, i de crear amb la col·laboració de la mateixa societat, els mecanismes necessaris per facilitar l’accés a aquest coneixement i la seva importància a la societat en general.

Us esperem el pròxim dimarts 5 de novembre al PRBB per conquerir una nova frontera del coneixement amb en Arcadi Navarro, que ens revelarà per exemple, si hi ha influència genètica en la presa de decisions en un context social, en la conferència Gens, diners i evolució?

Enllaços d’interès:
Galeria de fotos
Deixen’s el teu comentari: #REvolucioIBE

Redacció: Roberto Torres

Related Posts