Actualització de coneixements per a professorat d’ESO i Batxillerat i presentació de la plataforma de divulgació La Ciència Al Teu Món.

Com els organismes s’adapten a l’ambient

Sala Charles Darwin
(plaça interior del Parc de Recerca Biomèdica de Barcelona PRBB).
Dimecres 27 de febrer a les 5:30pm

L’Institut de Biologia Evolutiva us convida a assistir a una xerrada d’actualització de coneixements en el camp de la Biologia Evolutiva i a la presentació de la plataforma de divulgació científica: La Ciència Al Teu Món.

Un dels conceptes bàsics en Biologia Evolutiva es el concepte d’adaptació per selecció natural. Entendre aquest concepte te aplicacions molt diverses en camps diferents com per exemple:

  • En el tractament de malalties: ens permet entendre millor com es produeix la resistència a antibiòtics.
  • En la conservació del medi ambient: ens ajuda a dissenyar millors estratègies per gestionar i preservar els nostres recursos naturals.
  • En l’estudi de la biodiversitat: per poder desxifrar com s’ha generat i mantingut la gran diversitat d’organismes que trobem al nostre planeta.
  • En la resolució de problemàtiques socials: ja que entendre com els organismes s’adapten al seu ambient és un baluard científic contra el racisme.

En aquesta xerrada us presentarem un projecte de recerca que estem desenvolupant actualment a l’IBE: com els organismes s’adapten a l’ambient. Farem també un repas de les noves tecnologies que fem servir actualment per estudiar l’adaptació com ara les tècniques d’ultraseqüenciació. Finalment presentarem la plataforma de divulgació La Ciència Al Teu Món que neix amb l’intenció de consolidar-se com a una plataforma de comunicació entre els científics i la societat.

La xerrada es gratuita. Si voleu assitir empleneu si us plau el formulari d’inscripció:

https://docs.google.com/spreadsheet/viewform?formkey=dDRCbVlFUjZaOGoyRGdxMHZVOTVSR2c6MQ

 

Josefa González
Investigadora Ramón y Cajal
Institut de Biologia Evolutiva (CSIC-UPF)
josefa.gonzalez@ibe.upf-csic.es
.
932309637