Tornen ells tallers interactius “Ciència i Convivència: Comprendre el nostre entorn per sobreviure en una societat canviant”

Tornen ells tallers interactius “Ciència i Convivència: Comprendre el nostre entorn per sobreviure en una societat canviant”

 

Durant setembre, octubre, novembre i desembre, La Ciència Al Teu Món conjuntament amb científics del Laboratori de Genòmica Funcional (@GonzalezLab_BCN) l’Institut de Biologia Evolutiva (CSIC-UPF) portaran a terme en diversos espais de la ciutat de Barcelona, tallers científic i participatius “Ciència i Convivència: Comprendre el nostre entorn per sobreviure en una societat canviant”.

Els tallers interactius, abordaran des d’un punt de vista científic alguns dels “reptes” de viure en la societat, com són la diversitat, els canvis i les migracions. Aquestes són algunes de les estratègies evolutives que han demostrat els seus avantatges en la natura.

Què és Ciència i convivència?

Són tallers interactius científic-socials adreçats a col·lectius en risc d’exclusió habitualment allunyats de la ciència, o amb difícil accés als entorns científics.

Explicarem com la diversitat, els canvis i les migracions, són algunes de les estratègies evolutives que han demostrat els seus avantatges en la natura, i com aquest coneixement afavoreix la cohesió social.

Destaquem el paper de la dona en la investigació d’avantguarda a Catalunya per tal de trencar amb estereotips de gènere erronis.

Objectius

Empoderar a la societat amb coneixement i promoure l’evidència científica com a eina de cohesió social.

Trencar amb dos dels principals estereotips socials erronis relacionats amb l’excel·lència científica: el paper de la dona en ciència i que aquesta és inaccessible i allunyada de la societat.

  • Tallers científic-socials que mostren continguts de ciència d’avantguarda aplicats al nostre entorn social.
  • Gratuïts, on tothom està convidat a participar.
  • Recerca científica pionera de centres de recerca de Barcelona portada a entorns familiars i coneguts pel veïnat.
  • Conceptes de biologia i ciència com a eines de cohesió social.
  • Respecte al públic, no cal cap coneixement previ, i lo ideal es que sigui el més divers possible (Edat, condició social, formació, cultura, origen, etc.)
  • Idioma vehicular: Català, castellà o anglès (Depenent de les necessitats específiques de la audiència)

Requeriments tècnics per la implementació dels tallers:

  • Sala amb capacitat per 20 a 30 persones
  • Projector
  • Pissarra Vileda.
  • Cadires

CiC és un projecte del Laboratori de Genòmica Evolutiva i Funcional liderat per la Dra. Josefa González, de l’Institut de Biologia Evolutiva (CSIC-UPF) i la plataforma de divulgació científica La Ciència al teu Món (LCATM) amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona.

Si vols que realitzem un taller a la teva entitat, envia-nos a: info@lcatm.org

# CiènciaiConvivència

Related Posts