#SeaDance_ICM

#SeaDance_ICM

Una finestra al món desconegut dels microorganismes marins.

En aquest joc, els protagonistes són els microorganismes que componen les xarxes tròfiques marines: el fitoplàncton (representat per les algues), responsable del 50% de la producció primària del planeta; el zooplàncton (representat per copèpodes, ciliats i flagel·lats), que ocupa una posició central a les xarxes tròfiques com a element clau de la depredació: i també els bacteris marins, els components més abundants del plàncton i responsables d’un gran percentatge del reciclatge del carboni de l’oceà.

Que és la biodiversitat marina?

 

Mitjançant l’observació, la interacció i l’experimentació, podràs adonar-te de la importància i complexitat de la diversitat dels microorganismes marins i les xarxes que formen, i a més ser conscient de les conseqüències que les seves accions tenen en la conservació de l’equilibri dels ecosistemes marins.

Com es juga?
Els jugadors hauran d’equilibrar un ecosistema marí virtual que respondrà als seus moviments i passos de ball, i que es veurà afectat per les decisions que es prenguin durant el joc.

“Si observes coneixes, si coneixes estimes i si estimes protegeixes”.
Jordi Sabater Pi

Amb SeaDance podràs adonar-te de la importància i les conseqüències de les teves accions en la conservació de l’equilibri dels ecosistemes marins.

 Com és #SeaDance_ICM  en viu?

A l’ l’Institut de Ciències del Mar (CSIC) fan recerca científica, busquen noves estratègies i solucions per afavorir la preservació i l’equilibri dels nostres ecosistemes marins, en harmonia amb les necessitats bàsiques de la nostra societat.

 

Informa’t a: www.icm.csic.es

SeaDance Online

Com es juga?

  1. El menú t’indica quins dels organismes necessiten menjar.
  2. Aquest diagrama que explica les interaccions entre els microorganismes, és a dir qui menja a qui.

 

  1. Selecciona un organisme a la vegada i clicant amb el ratolí generes vida.
  2. Per guanyar la partida hauràs de mantenir l’equilibri de l’ecosistema marí.

Vols saber més?

Els protagonistes de SeaDance
Que és una mar verda, una mar blava o una descàrrega de nutrients?